Gym

Meisjesgym

Groep 1 en2 krijgen kleutergym, ze leren hier springen, klimmen/klauteren, evenwicht oefenen, ringen zwaaien, schommel enz. Ook doen ze spelletjes en spelen ze met hoepels en ballen.

Vanaf groep 3 beginnen we met turnen volgens de oefenstof van de KNGU. Vooral de 4 turntoestellen zijn het belangrijkste (lange mat, brug, sprong en balk) daarnaast doen we ook nog andere dingen, zoals ringen, tumblingbaan, touwzwaaien enz. Het doel is dat de kinderen leren gymmen/turnen, maar vooral dat ze het leuk vinden en plezier krijgen in het bewegen.

Peutergym

Zodra uw zoon of dochter goed kan lopen is hij/zij klaar voor de peutergym. De kinderen kunnen op hun eigen niveau en belangstelling deze 3 kwartier bezig zijn. We beginnen met een warming-up, al rennend en zingend worden de spieren warm. Daarna mogen de kinderen gymmen op het materiaal dat klaar gezet is. Het meeste materiaal dat in de zaal aanwezig is, gebruiken we, maar altijd wel zo dat de peuters er wat mee kunnen. Tot slot hebben we de cooling-down: meestal met behulp van allerlei bewegingsliedjes. Het is de bedoeling dat u als ouder met uw kind mee doet.