Gym

Meisjesgym

Groep 1 en2 krijgen kleutergym, ze leren hier springen, klimmen/klauteren, evenwicht oefenen, ringen zwaaien, schommel enz. Ook doen ze spelletjes en spelen ze met hoepels en ballen.

Vanaf groep 3 beginnen we met turnen volgens de oefenstof van de KNGU. Vooral de 4 turntoestellen zijn het belangrijkste (lange mat, brug, sprong en balk) daarnaast doen we ook nog andere dingen, zoals ringen, tumblingbaan, touwzwaaien enz. Het doel is dat de kinderen leren gymmen/turnen, maar vooral dat ze het leuk vinden en plezier krijgen in het bewegen.

Jongensgym

Jongens turnen is heel anders dan het turnen voor de meisjes. De toestellen zijn anders en zo ook de oefeningen. In de lessen zijn we constant bezig om de oefeningen aan te leren en te perfectioneren. In groepjes oefenen we heel specifiek op een onderdeel. We houden ons aan de huidige oefenstof van de KNGU, waar ook de top mee werkt. Als een wedstrijd nadert gaan we alle geleerde elementen aan elkaar plakken voor een mooie wedstrijdoefening. De uitvoering is een evenement waar we ook lang van tevoren mee bezig zijn. Elke keer weer willen we een mooie show neerzetten die het publiek verbaast!

Peutergym

Zodra uw zoon of dochter goed kan lopen is hij/zij klaar voor de peutergym. De kinderen kunnen op hun eigen niveau en belangstelling deze 3 kwartier bezig zijn. We beginnen met een warming-up, al rennend en zingend worden de spieren warm. Daarna mogen de kinderen gymmen op het materiaal dat klaar gezet is. Het meeste materiaal dat in de zaal aanwezig is, gebruiken we, maar altijd wel zo dat de peuters er wat mee kunnen. Tot slot hebben we de cooling-down: meestal met behulp van allerlei bewegingsliedjes. Het is de bedoeling dat u als ouder met uw kind mee doet.